Microsoft fixar hålet i piratlåset

Tidigare denna vecka sa Microsoft att man blir tvungen att validera sitt exemplar av Windows för att kunna använda sig av Windows Update. Strax därefter kom information om att man kunde kringgå Microsofts piratlås, genom att mata in ett litet skript istället för en URL.

Microsoft har dock inte legat på latsidan sedan dess. De har nämligen löst detta genom att dela upp valideringsprocessen i 2 steg. Användaren får nämligen en genererad kod som denne blir tvungen att kopiera och sedan klistra in i ett annat fält. Detta gör skriptet oanvändbart.

Det finn dock flera sätt att komma runt valideringsprocessen. Men Microsoft har ännu inte vidtagit några åtgärder emot det än.

Läs vår tidigare artikel om Microsofts piratlås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *