Internet Explorer 7+

Internet Explorer 6. På senare tid en av de mest avskydda webbläsarna. Men man blir ändå alltid tvungen att gå tillbaka till den, när man ska göra bankärenden och liknande. Ostabil och osäker. Det är nog så de flesta skulle beskriva det. Men Internet Explorer 7 har däremot blivit prisad av många. Det framgick tydligt att den var mycket säkrare samt att det var mycket lättare att surfa, nu när de äntligen har infört tabbsurfandet.

Microsoft yttrade sig nyligen om att de ska släppa ytterligare en version av IE7 som kommer att gå under namnet IE7+. Den är speciell anpassad för Microsofts nya operativsystem Windows Vista och ska ha extra hög säkerhet, föräldrakontroll och förbättrad felsökning vid nätverksproblem.

Det kan ju verka lite dumt att ge ut 2 olika stabila versioner av webbläsaren, men det verkar ha en vettig anledning. IE7+ utnyttjar de säkerhetsfunktioner som finns i Vista men inte i XP.

Å andra sidan kan man ju se det som märkligt att MS använder sina allbekanta osäkra produkter som ett säljargument.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *