Starka grafikkort inget krav för Vista

Det flesta som väntar på Microsofts nästa operativsystem har väl en sak gemensamt: minimumkraven för att köra det. Det har sedan länge varit uppenbart att Vista skulle kräva en hel del av användarens dator. Speciellt kraven på grafikkortet väntas att bli höga med tanke på Vistas användargränssnitt som går under namnet ”Aero Glass 3D”. Men Microsoft uttalade nyligen att man kan använda sig av Vista även om man har något äldre grafikkort. Detta kräver dock att man är beredd att undvara Aero Glass 3D och några andra finesser. Då får man nämligen nöja sig med det klassiska XP-temat. De som dock är fast beslutna om att använda Aero Glass 3D bör se till att man har stöd för DirectX 9 med en Longhorn Display Driver Model-drivrutin samt 32 bitars färgdjup och 64 MB grafikminne.

Annat som är nytt på Vista-fronten är att det redan nu finns ett virus till Vista. Skoj är bara att kom ut redan före betan av Vista släpptes. Viruset skapades av en österrikare som ville jämföra sårbarheten i komandoskalet Monad med Linux. Viruset i sig gör ingen större skada.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *