Microsoft sätter stopp för piratkopiering

Microsoft har tagit fram ett program som ska bidra till att stoppa piratkopieringen av deras operativsystem. Programmet kommer att kräva en verifiering av att användarens exemplar av OS:et är lagligt. Utan en sådan verifiering kommer användaren inte kunna ladda ner de senaste uppdateringarna/filer från Windows Update, Microsoft Update för Windows och Microsoft Download Center.

Programmet, som heter Windows Genuine Advantage 1.0, har testats ända sedan September förra året och granskat över 48 miljoner system hittills. De som har råkat få ett piratkopierat exemplar har möjligheten att får ett lagligt exemplar gratis alternativt mot en mindre summa. Gratis exemplaret kan man endast få om man skickar in information om piratkopians ursprung samt inköpsbevis. Annars är det en rabatt på 100 dollar för Win XP respektive 150 dollar för Win XP Pro.

Uppdaterad: Det visar sig dock att detta piratlås än så länge inte är felfritt. Det är möjligt att lura Genuine Advantage genom att använda sig av ett annat kontrollverktyg. Man kan även komma runt det hela genom att använda ett sckript som stoppar kontrollproceduren. Dock kommer Microsoft med storsannolikhet att rätta till detta innan releasen av Vista.

T

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *