Lagens långa arm når nätet

Den uppskattade mjukvaran Opera har själva råkat ut för detta frustrerande problem. För att hjälpa andra användare som hamnat i samma soppa konstruerar de nu ett nytt program, liknande ett virusprogram. Projektet går under namnet Opera Version 8, och ger ett (av dem) garanterat skydd mot Phishing. Alla sidor under denna ledning markeras med ett hänglås i hörnet. Programet funkar som så att det beordrar webbläsaren att certifikera namnet på den organisation som äger sidan, och om ett Phishing-försök skulle dyka upp så skulle denna fiffiga uppdatering söka upp IP-adressen och ”eliminera” informationen. Simpelt kan tyckas, men tydligen effektivt.

En så länge så är Opera Version 8 under konsruktion, men räknas med att vara klar innom en snar framtid. Hur säker programet egentligen är återstår att se, och hur lång tid det tar innan nån super haxer tar sig runt det. Men innan någon börjar Phisha igen borde de fråga sig själva: ”Do you feel lucky, punk!?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *